del

Julesalget 2018

17. Nov 2018

Etter ei arbeidsom uke for komiteen, som startet å gjøre i stand til Julesalget allerede på tirsdag, var Misjonshuset ferdig pyntet og varene ferdig priset og utstilt, da Julesalget endelig var i gang fredag 16. november.

Fredag kveld var det Sangmøte med minikonsert av Ørland Gospelkor kl. 19.00. Brit Hoås, som er leder for Julesalgskomiteen, ønsket velkommen til årets Julesalg, og ledet oss gjennom denne kvelden. Ørland Gospelkor sang ni sanger i en avdeling, en god blanding av norske og engelske, rolige og friske gospelsanger, og det var veldig fint å høre på. De avsluttet sin del av kvelden med Oslo Gospel Choir’s «Velsignelsen».

Etter minikonserten var det andakt ved Geir Yngve Hovde, som er et av medlemmene i gospelkoret. Utgangspunktet for andakten var verset som står i Salme 4, 23; «Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer, for livet går ut fra det».

Etter andakten var det duettsang av Arnhild Saltbones og Ole Petter Skansen, som blant annet sang «O’ helga natt». Det var flott å høre på, og både Ørland Gospelkor og duetten fikk god applaus etterpå.

Så var det tid for kveldsmat, der det ble servert brød med mye godt pålegg til. Under kveldsmaten ble det solgt lodd på Kransekakelotteriet, det var ti kransekaker som skulle fordeles på sine vinnere før kvelden var over.  Etterpå ble det åpnet for salg av varer, og også salg av lodd på Hovedlotteriet, Kveldslotteriet og Barnelotteriet, som skulle trekkes neste dag.

Lørdagen er den store salgsdagen på Julesalget, og dørene åpnet kl. 10.30. Til åpning fikk vi sang av Lise Taraldsen og Oddmund Sørli, og Helge Nilsen ønsket velkommen, hadde ord for dagen og ledet åresalget videre utover dagen.

Så var salget i gang! Det var mange fine vare å få kjøpe, både nede i førsteetasjen, og oppe i hovedsalen og lillesalen. Nede var det bakevarer, der en kunne sikre seg noe god julebakst, aniskringler og lefser. Oppe var det hjemmelaget syltetøy/marmelade, som var veldig populært, og en kunne også bl.a. kjøpe juledekorerte fyrstikkesker, stjerner, juletrepynt strikkede sokker og votter m.m. Det var også et bokbord, med salg av bøker, blader og lignende fra Lunde forlag.

Caféen var åpen hele dagen, med salg av nystekte vafler, lapper, kaker og kringler, og middagssalg der karbonade med poteter og grønnsaker / pølse og brød stod på menyen. Til dessert kunne en kjøpe riskrem, og desserten gikk unna litt for raskt dette året.

Hele lørdagen var det mange runder med åresalg, der en kunne vinne mange ulike ting, bl.a. kaker, sjokolade, potetgull, nøtter, kaffe, lommelykter, bilkoster, fleece-pledd og bøker. For barna var det tombola hele dagen, og på bønnerommet var det barneaktiviteter, der barna kunne lage noe å ha med seg hjem. Også i år ble det solgt adventskalendere på Julesalget, der de som kjøpte en kalender kan vinne ulike «harde pakker» gjennom hele adventstiden. Følg med på www.misjonisentrum.no eller Misjon i Sentrum sin Facebook-side gjennom advent, for å se om du er en av de heldige vinnerne!

Klokka 15.00 var det Familiemøte, og det var Caroline Ugedal på 11 år som ledet dette møtet. Det ble sunget noen barne-fellessanger, og så hadde Oddny Bliksås Frengen andakt. Hun fortalte om Peter som gikk på vannet. Han var redd, men når han festet blikket sitt på Jesus, kunne han være trygg. Vi fikk også se en video fra Barnas Misjonsprosjekt, som dette året samler inn penger til ulike prosjekter i Vest-Afrika. På slutten av Familiemøtet var det trekking av Barnelotteriet, der en bl.a. kunne vinne babydukke, lastebil, gyngehest, barnestol, leker m.m.

Salget og Caféen fortsatte helt frem til Misjonsbasaren kl. 17.00, og da kunne Roald Ugedal ønake velkommen til et fullsatt Misjonshus, og Musikkoret Håp bidro med god sang på denne festen.

Robert Mulelid, som sitter i Hovedstyret for NLM, hadde andakt på Misjonsbasaren. Han tok utgangspunkt i fortellingen i Lukas 1 i Bibelen, der engelen Gabriel viser seg for både Elisabeth og mannen hennes, Sakarias, og for Maria, som skulle bli Jesu mor. Robert fortalte om Elisabeth og Sakarias sin sønn, Johannes, som brukte livet sitt til å vitne om Han som skulle komme, Jesus. Da Jesus var blitt voksen, og for alvor skulle begynne sin gjerning her på jorda, møtte han en dag Johannes og hans følge ved elven Jordan. Da Johannes så Jesus komme, brøt han ut; «Se der Guds lam som bærer verdens synd!». Og det er nettopp det som er evangeliet om Jesus. Han kom til jord som verdens frelser, som vi leser om i Lukas 2, der vi finner juleevangeliet.

Til bevertning på Misjonsbasaren var det påsmurt og kaker, som misjonsfolket hadde tatt med, og dette var gratis for alle. Etter maten var det fem omganger med åresalg, og til slutt var det trekking av Kveldslotteriet og Hovedlotteriet. På Kveldslotteriet kunne en vinne et dekket bord med duk, servise og spekemat, juleduk, pledd, verktøysett m.m. På Hovedlotteriet var det en Samsung 55’’ smart-TV som var hovedgevinsten. I tillegg kunne en bl.a. vinne Moccamaster, vaffeljern, fiskestang, bilder, koffert m.m.

Vi er takknemlige for at det, også i år, ble et godt resultat på Julesalget. Det kom inn (foreløpig opptalt) 235 000 kr, noe vi er godt fornøyd med. Det er lagt ned en god innsats av mange misjonsvenner for å nå dette resultatet, og vi ønsker å rette en stor takk til alle som har bidratt, og alle som kjøpte både lodd og varer dette året! Målet med å samle inn penger til misjonen, er både hjelpearbeidet NLM driver i de ulike misjonslandene, og ikke minst det å nå enda flere med evangeliet om Jesus.


Bilder: