del

Julesalget 2019

16. Nov 2019

Da er Julesalget for 2019 gått over i historien, og vi ser med takknemlighet tilbake på fine dager på Å Misjonshus denne novemberhelgen. Det ble ny rekord for inntektene, dette året også, og det må vi si oss kjempefornøyd med. Takk til alle som har bidratt på ulikt vis, og alle som har kjøpt lodd og varer!

15. og 16. november var det duket for et av årets høydepunkt på Å Misjonshus, nemlig Julesalget, og allerede før det hele startet på fredagskvelden, hadde komitéen og andre medhjelpere ordnet i stand på Misjonshuset tre kvelder på rad. Det var bord og stoler som skulle settes ut, varer som skulle sorteres og prises, utstilling av varer og gevinster, pynting m.m., og da åpningsmøtet begynte kl. 19.00 fredag kveld, var alt klappet og klart.

Barbro Ugedal, som dette året har vært leder i komitéen for Julesalget, ønsket en stor forsamling velkommen, og hun mente Julesalget var som bursdag, julaften og 17. mai på én gang. Det var inspirerende å se alle varene og baksten som stod klart til å selges, og samtidig vite at på denne måten er vi med å bidra til at evangeliet sendes ut til de som enda ikke har hørt om Jesus. Ivar Eiken, som tidligere blant annet har vært misjonær i Sør-Amerika og nå jobber i den kristne radiostasjonen, P-Tro, var med som taler på Julesalget dette året, og han hadde andakt på åpningsmøtet. Dette var et sangmøte, og i tillegg til allsangen, fikk vi høre fin sang av både «Sisters and Brothers» og Arnhild & Ole Petter. På slutten av møtet var det kveldsmat og kransekakelotteri, og så var det også mulighet til å handle ved salgsbordene.

Lørdag er den store salgsdagen, og Helge Nilsen, som er med i Julesalgskomitéen, ønsket alle velkommen til denne Julesalgsdagen. Vi fikk også høre ord for dagen, av Ivar Eiken, og så bidro Lise & Oddmund med sang. Så var selve salget i gang, og det var mye fint å velge i for de som hadde møtt frem. Her kunne en få kjøpe mye fine strikkevarer, varer fra misjonsland, støpte blad-skåler, snøkuler med bilde av Åfjord kirke inni, syltetøy, saft, bakevarer, julebakst, bordkalendere, adventskalender, lysestaker, julepynt, bøker og mye mer. Bakevarene, inkludert hjemmebakte lefser, gikk først unna, det er alltid populært å sikre seg god, hjemmelaget bakst. Ellers var det åresalg gjennom hele dagen, der en også kunne vinne mange fine gevinster. Julesalgets Café var åpen hele dagen, der en kunne få kjøpt både godt til kaffen, middag og dessert. Det ble solgt 140 middagsporsjoner denne dagen, og etterpå var det riskrem til dessert.

Klokka 15.00 var det Familiemøte, og Caroline Ugedal ønsket velkommen og ledet oss gjennom denne samlingen. På programmet var det bl.a. sang, filmer med informasjon om Barnas Misjonsprosjekt (Mongolia), og så hadde Kjersti N Furuseth andakt. På slutten av Familiemøtet var det trekking av Barnelotteriet, der en bl.a. kunne vinne dukkeseng m/dukke, racerbil, godterikurv, gyngehest og gravemaskin.

Etter Familiemøtet fortsatte salget av varer, Café-salg og åresalg.

Kl. 17.00 kunne Roald Ugedal, som er med i Julesalgskomitéen, ønske et fullsatt Misjonshus velkommen til Misjonsbasar. Ivar Eiken hadde andakt og Leksvik-kvartetten bidro med sang, og så var det bevertning med gratis mat til alle. Etter maten var det siste innspurt i salget av varer, loddsalg på lotteriene og fem runder med åresalg. Det var stor spenning da Kveldslotteriet, der en bl.a. kunne vinne ferdig dekket julebord, ble trukket, og ikke minst da Hovedlotteriet skulle trekkes. Her var det en 55’’ Smart-TV som var hovedgevinsten, men en kunne også vinne mye annet fint, se trekningslister her! I år var Hovedlotteriet helt utsolgt, noe som gledet oss veldig, og det gav en inntekt på kr. 135.000,- på Hovedlotteriet.

Kl. 17.00 kunne Roald Ugedal, som er med i Julesalgskomitéen, ønske et fullsatt Misjonshus velkommen til Misjonsbasar. Ivar Eiken hadde andakt og Leksvik-kvartetten bidro med sang, og så var det bevertning med gratis mat til alle. Etter maten var det siste innspurt i salget av varer, loddsalg på lotteriene og fem runder med åresalg. Det var stor spenning da Kveldslotteriet, der en bl.a. kunne vinne ferdig dekket julebord, ble trukket, og ikke minst da Hovedlotteriet skulle trekkes. Her var det en 55’’ Smart-TV som var hovedgevinsten, men en kunne også vinne mye annet fint, se trekningslister her! I år var Hovedlotteriet helt utsolgt, noe som gledet oss veldig, og det gav en inntekt på kr. 135.000,- på Hovedlotteriet .

Det ble ny rekord dette året også, med en brutto inntekt på kr. 270.000,-, noe vi er storfornøyd med!

Vår bønn er at arbeidsinnsatsen og inntektene i forbindelse med årets Julesalg skal føre til at nye mennesker får høre om Jesus, og ta imot ham som sin frelser. «Å være din, o Jesus, det er livet!»


Bilder fra Julesalget