del

Juletrefesten 2019

29. Dec 2019

I tiår etter tiår har det vært tradisjon med familiejuletrefest på Å Misjonshus 5. juledag, og dette året var intet unntak. Det store juletreet var på plass i midten av salen, og både treet og bordene var julepyntede og fine, så kl. 17.00 kunne Barbro Ugedal ønske alle, små og store, velkommen til årets romjulsfest på Misjonshuset.

Festen startet med at vi sang "En stjerne skinner i natt" som allsang, før Caroline Ugedal spilte to stykker for oss på pianoet. Etter det var det mer allsang, og så hadde Per Strømsli andakt for oss. Per snakket om julens budskap, med utgangspunkt i englenes budskap til gjeterne ute på Betlehemsmarkene; "Vær ikke redde!" Englene fortalte gjeterne at de forkynte en stor glede, at Frelseren var født i Davids by, og at de skulle finne et barn, svøpt og lagt i en krybbe. Gjeterne dro av sted for å finne barnet, slik som englene hadde sagt dem. Det var ikke en jordisk konge de fant der i krybben, men et barn som var født i fattige kår. Gjeterne fortalte Maria og Josef det englene hadde sagt dem om Jesusbarnet, og Maria gjemte alt de fortalte i sitt hjerte. Jesus ble født som hele verdens Frelser, og der Jesus slipper inn i hjertene, der skjer det noe! "Jeg synger julekvad, jeg er så glad, så glad; Han er Frelser min"!

Etter andakten sang vi noen flere julesanger, og så var det tid for bordvers og bevertning. Til mat fikk vi servert vafler og rundstykker med tilbehør, og pepperkaker, og det falt i smak.

Så var det tid for å snurre film, og dette året var det "Donalds snøballkrig" som ble vist. Etter filmen satte Kim Roger Asphaug og Caroline Ugedal i gang noen leker; "Stol-leken", stafett med et voksenlag og et barnelag (der det var om å gjøre å balansere en mynt på foten, mens en gikk rundt en stol), og bordkonkurranse.

Ingen juletrefest uten juletregang, og til slutt ble salen gjort klar til å danne tre ringer rundt juletreet. De gode og tradisjonsrike julesangene ble sunget, mens vi gikk rundt det "grønne, glitrende treet". Og helt til slutt vanket det, tradisjonen tro, en liten overraskelsespakke til barna, som inneholdt frukt og godteri.

Det ble en trivelig juletrefest, dette året også, og vi vil takke alle som bidro og alle som kom for å delta på festen!


Bilder fra festen