del

Sommermøter 2019

18. Aug 2019

13. - 18. august gikk årets Sommermøter av stabelen på Å Misjonshus. Tarjei Løvik var med som taler dette året, og ulike sangkrefter deltok. Det var gode møter med god forkynnelse, og det var godt å kjenne på fellesskapet med misjonsvennene igjen, etter sommerferien.

Tirsdag kveld kunne Per Strømsli ønske Tarjei Løvik velkommen som taler på Sommermøtene 2019. Han åpnet med verset i Jesaja 6, 8: «Så hørte jeg Herrens røst: Hvem skal jeg sende, og hvem vil gå for oss? Da sa jeg: Se, her er jeg. Send meg!». Kallet til tjeneste for Jesus stod sterkt gjennom hele Sommermøte-uka. På dette første møtet sang ekteparet Åse Dagsvik og Ole Schølberg for oss, blant annet fikk vi høre «Namnet Jesus, sköna namnet Jesus». Talen denne kvelden tok utgangspunkt i Joh. 13, og Tarjei pekte på det Jesus har gjort for oss. Vi ble også minnet på at Jesus også er aktiv i dag, og gjør noe hele tida. Jesus har frelst oss, og ønsker at alle skal ta imot denne frelsen: «Alle som tok imot ham, dem gav han rett til å bli Guds barn – de som tror på hans navn», Joh. 1, 12.

Onsdag kveld var det Kari Skaldebø som ledet møtet, og Maria Almås sang for oss. Tarjei tok utgangspunkt i Salme 121 i talen, der vi blant annet kan lese «Jeg løfter mine øyne opp til fjellene, hvor skal min hjelp komme fra? Min hjelp kommer fra Herren, han som skapte himmelen og jorden». Hva vil det egentlig si å være Guds barn? Vi ble oppfordret til å skrive vår livshistorie: «Mitt liv med Jesus», dette for å se hva Jesus er, har gjort, og gjør for oss daglig.

Torsdag ledet Arnfinn Selseth møtet, og Ole Petter Skansen sang for oss. Tarjei spurte denne kvelden om det er glede eller frykt som fyller oss. Han pekte på at Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, tålmodighet og selvbeherskelse, som det står i Galaterne 5, 22 – 23. Tarjei oppfordret oss til å møte mennesker som sliter, og dra dem inn i varmen.

Fredag var det Lise Taraldsen som ledet møtet, og hun bidro også med sang på dette møtet, godt hjulpet av Åse Dagsvik på gitaren. Åse spilte også noen musikkstykker for oss på dette møtet. På dette møtet snakket Tarjei om vandringen med Jesus. Hvilket eksempel er vi for våre barn, våre arbeidskollegaer, og hvordan bruker vi Guds ord. Merker de rundt oss den glede og trygghet vi har i Jesus?

Lørdag ledet Petter Monstad møtet. Sangeren som skulle synge på møtene lørdag og søndag var blitt forkjølet og slet med stemmen, så det ble mer allsang på de to siste møtene i stedet. I talen snakket Tarjei om at det å høre Jesus til, gjør en stor forskjell i våre liv. Hva sa Jesus da han forkynte: «Himmelriket er kommet nær», Jesus var kommet til oss, han er oss nær. Jesus er aldri langt borte fra oss, selv når vi sier at vi ikke ser Han, så ser Han vår sak. Det er anledning til å ta imot Jesus som Herre og Frelser, nå i dag! Tar vi imot denne muligheten?

Roald Ugedal ledet Misjonsfesten søndag ettermiddag, og på dette møtet stod misjon i sentrum. Tarjei tok utgangspunkt i Misjonsbefalingen, som vi finner i Matteus 28, 18 – 20. Jesus kaller oss til tjeneste, både i medgang og motgang, ikke bare når alt går lett. Misjonsbefalingen kaller også til fellesskap, når Jesus sier at vi skal «lære dem å holde alt det jeg har befalt dere», og så har Han lovet å være med oss alle dager. Om det mislykkes for oss, kan vi komme til Jesus med det, også. Han tilgir oss, for sin egen skyld, til Jesus kan vi komme med absolutt alt. Han tar imot alle som kommer til Han, men han tvinger ingen. Du som leser dette, er velkommen til Jesus. Han venter på deg! Det var også frie vitnesbyrd på Misjonsfesten, der flere vitnet om hvor trygt det er å høre Jesus til. «Om jeg lever, eller dør, så hører jeg Herren til». Himmelen står åpen for alle som tar imot den frelsen Jesus har å gi.

Det var bevertning etter alle møtene denne uka, og folket satt igjen og pratet utover kvelden. Det er godt å være i det kristne fellesskapet sammen med våre kristne brødre og søstre!
I gave til Misjonen kom det inn kr. 16.000,- på årets Sommermøter.


Bilder