del

Er Gud den han sier han er?

Av: Barbro Dragsjø   -  

Jeg vokste opp i Åfjord, og var mye på Misjonshuset som liten. Det er mange år siden, men der fikk jeg lære mye om hvem Gud er, og hvem Han sier at han er. Siden den gang har jeg fått bli mer og mer kjent med Han. Ikke bare lese om hvordan han var, men bli kjent med hvordan Han ER - også i dag, siden Han heldigvis ikke bare er en historisk person, men en LEVENDE GUD. 

Da Moses møtte Gud for mange år siden, sa Gud at han het «JEG ER». Senere fikk Moses et nytt sterkt møte med Gud på Sinai -fjellet. " Da steg Herren ned i en sky og gikk bort til ham. Og han ropte Herrens navn.  6 Herren gikk forbi rett foran øynene på ham og ropte: «Herren, Herren er en barmhjertig og nådig Gud, langmodig og rik på miskunn og sannhet!» 2.Mos 34: 6 

Gud sier at Han er en barmhjertig og nådig Gud. Han er en god Gud. Og de fleste vil i løpet av livet møte utfordringer, som gjør at vi roper til Gud: Gud er det sant? Er du virkelig god. Hvorfor har jeg det da så vanskelig? Vi kan begynne å tvile på at Gud er den Han sier at Han er.....og vurdere å trekke oss vekk fra Han.

Gud er heldigvis en barmhjertig og nådig Gud, og Han ønsker våre rop velkommen. Løper vi til han med vår smerte, så vil vi erfare igjen og igjen at Han er mye mer enn vi trodde var mulig. Han er hvem han sier. Når følelsene skriker noe annet, er det viktig at vi igjen lar oss fylle med sannheten om hvem Han er. For hva vi tenker om Gud, er avgjørende for kvaliteten på vårt forhold til Ham. 

Så la oss igjen ta imot sannheten om at Gud er barmhjertig og nådig, langmodig og rik på miskunn og sannhet.

Og det er mitt vitnesbyrd: Han er hvem Han sier. Han er en trofast Gud – også i smerten.

Hilsen Barbro Dragsjø