del

Gud har en plan-B

Av: Gunnar Indrebø   -  

Dette har vært en sommer utenom det vanlige (2014). Varme og sol over lang tid. Nesten litt i overkant av det gode. Jeg husker at det var slik i august og september 1999 også. Da fikk jeg gleden av å ha turnustjeneste ved legekontoret i Åfjord. Jeg har mange gode minner fra den tiden og har fortsatt gode venner i Åfjord som det er spesielt kjekt å besøke av og til.
 
Jeg synes det er fantastisk å erfare den storslagne naturen, de fantastiske små skapninger og vekster som veller fram i overflod. Sammen med min kone og 4 barn er vi ofte på turer i den flotte sunnmørsnaturen og ser dette. Det er et fantastisk skaperverk! Gud har skapt alt sammen. For en fantasi og kreativitet! «Og han så at alt var godt!» Ja, jommen er det flott og jeg blir så utrolig takknemlig for å få oppleve dette.
 
Så trenger jeg ikke gå noe sted, men kun se i meg selv, og skjønne at alt er ikke så godt og flott likevel. Og skrur jeg på en skjerm eller hører på radio, så går det ikke mange sekundene før jeg blir dradd ned på jorden og skjønner at vondskapen og smerten omgir oss på alle kanter. Alt er definitivt ikke bare godt. I mitt arbeid som lege ved Kreftavdelinga i Ålesund erfarer jeg også at alt langt fra er godt.
 
Gud hadde en plan A. Alt skulle være godt og vi skulle være sammen med Han. Men så gikk det ikke sånn og alt ble langt fra bare bra. Heldigvis hadde han også en plan B.  Jesus har ordna ut og tatt skylden for det som ikke er i orden hos meg og for ALT det andre vonde i verden. Ikke bare tatt skylden og ordna opp for litt eller det meste. Nei, ALT!  Makan til opplegg! Ikke bare er Gud en ufattelig Skaper, men han ordner ut der jeg kommer til kort. Takknemligheten min blir bare enda større.
 
Men ikke nok med det! Guds plan B har på toppen en fantastisk avslutning. Himmelen venter! Bibelen gir oss hint om hvordan Himmelen er, og den skal være mye bedre enn det vi erfarer her.  Dette ble jeg minnet på av en bonde i en landsby høyt, høyt til fjells i Bolivia i vår. Der slet de fra tidlig morgen til seine kvelden med å passe de få dyra de hadde og høste poteter i en avling som var preget av sykdom. Det var så vidt det gikk rundt for han og familien. Denne bonden var takknemlig han også. Takknemlig for det han hadde, takknemlig for at noen hadde kommet og fortalt han at Jesus har ordna opp. Så hadde han også en glede over å ha det beste i vente!
 
Jeg ble rett og slett skamfull. I all min overflod og gullforgylte tilværelse i Norge hadde jeg mistet synet for Himmelen. Tenk at jeg måtte helt til Bolivia for å skjønne det!

La oss takke for alt det Gud har gitt oss. For plan A og for plan B. Men, tap ikke målet av siktet!