del

Han er trofast

Av: Kjersti Ngozi Furuseth   -  

Er du glad i å lese? Det er jeg. Bøker kan «gå ned på høykant». Men hva leser jeg? Hmmm det kan være så mangt.

Selv om jeg stadig kan sette meg ned for å lese, så er det ei bok jeg liksom sjelden finner så god tid til. Bibelen ligger lett tilgjengelig på stuebordet eller på kjøkkenet, og en annen ved senga, men ofte så har jeg så liten tid til den boka. Det blir et vers i forbifarten, eller en kort andakt fra ei bok som refererer ett eller to vers.
 
Hva går jeg ikke glipp av som holder på sånn? «Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti» står det i Salme 119 v 105. Og i vers 111 står det: «Jeg har fått alle dine vitnesbyrd i evig eie, for de er mitt hjertes glede.»

Når jeg har ei bok som daglig kan lyse opp og vise vei i det praktiske hverdagslivet mitt, så burde jeg jo være mye mer ivrig til å bruke tid på den. Og dere, alle løftene som står i Bibelen, da. Det er helt konkrete løfter som jeg har kunnet stole på og som har vist seg å holde stikk.
«Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal du få alt det andre i tillegg.»
 
Bøkenes bok er levende. Den viser vei, den trøster og den fjerner bekymringer. Det er andres vitnesbyrd/erfaringer som gjør at vi får stor tro på en sak, Og Bibelen, den er full av vitnesbyrd om Guds plan med oss mennesker og at han bryr seg om den enkelte. Jeg er en del av hans plan, og da er det å sette seg ned og lese i Bibelen en glede. Spennende å se hva Han har som plan for meg i dag. Hva trenger jeg å høre/se eller blir utfordret på i dag. Og tenk igjen på alle løftene. De gjelder i dag også. Jeg har en venn som er så uendelig glad i meg, han lever i dag og kan utrette alt det samme for meg som for dem som har erfart hans storhet tidligere. Vår oppgave som kristne er å spre disse vitnesbyrdene om Jesus til alle. Gud er jo akkurat like uendelig glad i alle de som ennå ikke er frelst, som i de som er frelst.
 
Gjør du som meg. Sett deg ned og les i Bibelen. Se på alle løftene, og finn ut hvilken plan Gud har for livet ditt.