del

Hver dag!

Av: Frøydis Vestbøstad   -  

Har du noen gang tenkt over at Guds nåde er ny hver dag? Vi synger: Din trofaste kjærlighet kan aldri svikte, din barmhjertighet den kan aldri ta slutt, den er ny hver en morgen… Og det er jo fantastisk. Vi skal få starte med ny nåde allerede når vi slår opp øynene om morgenen. Gud er god!

Rytme er viktig for oss, og nå tenker jeg ikke på rytme innen musikken, men biologiske rytmer. Disse rytmene kan vi ikke gjøre stort med, vi har høyere kroppstemperatur på kvelden (ca kl 19) og utskilling av melatonin stopper ca kl 07:30 hos de fleste av oss. Vi har navn på de ulike delene av dagen og morgen er en av dem.

Og Guds nåde er ny hver morgen. Men Guds nåde er ikke ny bare hver morgen – du må ikke vente til neste morgen for at den er ny. Guds nåde er ny, den er ikke gammel selv om den har vart fra evighet av. Jeg skal få ta imot Guds nåde når jeg trenger det – for den er der hele tiden, uavhengig av rytmer.

Jesus ble født inn i alle disse rytmer, som menneske ble han en del av dette, og jeg tror han gjorde det nettopp for å vise at han forstår oss. Jeg synes ikke det er lett å overstyre alle disse underlige biologiske rytmene som herjer oss, jeg er tenåringsmor forstår dere. Men det gjør meg godt å vite at Jesus også forstår dette og kanskje nettopp pga dette trenger jeg ny nåde.

Nå er vi kommet til slutten av året – en kjent årsrytme – vi går inn i noe ukjent. Ingen vet hva 2015 bringer, men vi har en anelse og derfor kan vi glede oss, eller grue oss. Men Guds nåde, som er ny hver dag, er også ny i 2015 og den vet vi er god. Gud står der med sin gode nåde og vil at alle mennesker skal komme til han. Så er det opp til oss da og komme og ta imot nåden.