del

Søk først Guds rike

Av: Hjalmar Hugdal   -  

Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. Matteus 6.33

Da jeg ble konfirmert, var det dette ordet presten leste over meg i kirka. Jeg husker jeg ble litt skuffa. Visste ikke presten at jeg var kristen og hadde søkt Guds rike først av alt?! Siden har jeg skjønt litt mer av hva Jesus mente, og jeg er takknemlig for at det ordet skulle bli ”mitt” på en spesiell måte.

Saken er at jeg trenger dette ordet hver eneste dag. Jesus sier dette i sammenheng med det å bekymre seg for daglige ting og gjøremål. Å søke Guds rike er altså ikke en engangsbeslutning, men en daglig øvelse i å legge alle ting i Guds hånd – først.

Jeg kan til tider være plagsomt ”gjøre-orientert”, og ikke så sjelden ”burde-gjøre-orientert”. Så feier jeg gjennom dagen uten så mye tanke for Jesu nådige nærvær der han tilbyr sin fred og sine ferdiglagde gjerninger. Hvor ofte opplever jeg ikke at Jesus snur prioriteringene mine på hodet og legger en annen retning og dimensjon over dagen de gangene Han får plass først. Det trenger ofte ikke være mer enn et sukk og ei kort bønn oppover om at Han må lede og opplyse veien min også i dag. Kanskje et korsets tegn med ordene: ”I Faderens, Sønnens og Den Hellige Ånds navn”. Da er jeg innvidd for dagen – i Guds-rike-dimensjonen.

36 år er gått siden jeg fikk dette ordet som konfirmant. Jeg øver fortsatt!