del

Tanker foran et nytt år

Av: Marte Ugedal   -  

Et nytt år ligger foran oss, og i det vi skriver 2020, er det også et nytt tiår vi går inn i. 365 ubeskrevne dager skal fylles med innhold i 2020, med nye opplevelser, kanskje noen nye bekjentskaper, opp og nedturer, gode dager og kanskje noen vonde, ingen av oss vet helt hva som venter oss i det nye året.

Men vi kan i stor grad selv påvirke hva vi ønsker å fylle dagene i det nye året med, og hvilket fokus vi velger å ha i livet vårt hver eneste dag. Om du har tatt imot Jesus som din Frelser og Herre, blir spørsmålet om du virkelig vil la han være Herre med stor H i livet ditt, gjennom dagene i 2020. Det å ha Jesus som Herre i livet sitt, vil få noen konsekvenser for de valgene vi kommer til å ta gjennom 2020, i alle fall burde det få det. Det burde få konsekvenser for hvilke prioriteringer vi gjør, hvordan vi velger å møte våre medmennesker, hvor mye tid vi vil bruke sammen med Jesus og i de helliges samfunn, hva vi velger å bruke tiden vår og pengene våre på o.s.v. Jesus ønsker å gå tett sammen med oss gjennom hver eneste dag i 2020, og han ønsker ikke å bli plassert i baksetet. Våger du å la Jesus ta plass i førersetet gjennom dagene i det nye året? Ønsker du at han skal få prege deg, dine dager og ditt liv, eller vil du helst sitte i førersetet, selv?

"Legg din vei i Herrens hånd,

STOL PÅ HAN,

så griper Han inn."

Salme 37, 5

Om vi har lagt våre liv i Jesu hender, kan vi være trygge på at Han vil gå med oss gjennom alle de 365 dagene som ligger foran oss i 2020! Han vi aldri svikte, ikke et eneste sekund vil han blunde og være ukonsentrert. Han har ikke lovet oss at alle dager vil være lette, at dagene bare vil fylles med skyfri himmel og sol, men han har lovet å gå med oss gjennom alle dager, ja, gjennom alle slags dager, også de med mørke skyer og tunge motbakker. Og da kan vi virkelig være trygge! "Som dine dager er, skal din styrke være", leser vi i 5. Mosebok 33, 25b, og det kommer vi til å oppleve om Jesus får sitte i førersetet gjennom det nye året. Vi går ikke alene, om vi har lagt vår vei i Herrens hånd!